Zien by Eva optometrie en contactlenzen ZienbyEva
MENU

ZienbyEva optometrie en contactlenzen

Multifocale contactlenzen; ins and outs!

Multifocale contactlenzen

Het was voor mij meteen duidelijk dat ik deze blog over het onderwerp over multifocale lenzen met jullie moest delen. Wat zijn nu multifocale contactlenzen, de voordelen, nadelen? Kortom alle ins and outs lees je hieronder.

De multifocale contactlens is ringvormig opgebouwd in meerdere zones. In combinatie met ooganatomie en pupilgrootte geeft deze lens zijn effect met zicht op verschillende afstanden. Er zijn twee verschillende ontwerpen op de markt; eentje met het leesdeel in het midden en eentje met het leesdeel in de rand. Beide ontwerpen hebben hun eigen voor- en nadeel. Soms moet je testen wat het beste bij je past.

Tijdens het rijden naar huis op de snelweg in het schemerdonker, ervaar ik als multifocaal contactlens drager zelf de verandering in gezichtsscherpte bij wisseling van lichtintensiteit. Het licht in het donker geeft ook verstrooiingseffecten, denk aan auto- en straatlampen.

Het lezen in het donker gaat moeizaam, omdat de pupil te groot blijft. Een goede omgevingsverlichting maakt het lezen makkelijker. Net als de bril, is de lens om uw ogen te ondersteunen met scherp zien. 

De multifocale contactlens is een zichtoplossing voor het lezen naast een (lees) brilcorrectie. Ik raad je aan om altijd een goede bril naast jouw contactlenzen te hebben, als je deze niet draagt. Zodra het gewenst is, kun je overstappen op de bril.

Voor vragen neem contact met mij op om te kijken wat voor jou het beste kijkt!

Hoi, ik ben Eva!

Optometrist met een passie voor goed zien en gezonde ogen. Het is dan ook mijn missie om met name de jeugd, waar 50% van de kinderen bijziend wordt, te helpen met het afremmen van de groei van het oog voor behoud van goed zicht en een betere ooggezondheid op latere leeftijd.