Zien by Eva optometrie en contactlenzen ZienbyEva
MENU

ZienbyEva optometrie en contactlenzen

CONTACTLENZEN

Bij ZienbyEva kun je terecht voor een uitgebreid oogonderzoek en aanmeting van alle soorten contactlenzen. Afhankelijk van de oogaandoening kijken we samen welk type lens het meest geschikt is en waar jouw ogen blij van worden.

contactlenzen

Soorten contactlenzen

ZACHTE LENZEN

ZACHTE LENZEN

Dit zijn flexibele lenzen die je per maand, per twee weken of per dag vervangt. Met uitzondering van de daglenzen, moeten de lenzen schoongemaakt worden en bewaard worden in lenzen vloeistof.

HARDE LENZEN

HARDE LENZEN

Harde zuurstof doorlatende lenzen zijn lenzen met een levensduur van 1 of 2 jaar, afhankelijk van het materiaal. Door ze op tijd te vervangen, blijft het gezond en veilig om deze lenzen te dragen.

NACHTLENZEN

NACHT LENZEN

Familie van de harde lenzen en wordt per half jaar of jaar vervangen, afhankelijk van het type lens. Met deze lens ga je slapen en wanneer je ze ‘s ochtends uitdoet kun je, gedurende de dag, scherp zien.

Bloom lenzen voor kinderen met Myopie

Er zijn verschillende manieren om Myopie bij kinderen onder controle te houden. Het doel is altijd hetzelfde, namelijk het remmen van de groei van de ooglengte en daarmee de toename van Myopie. Bij ZienbyEva worden hiervoor de Bloom Day en Bloom Night lenzen ingezet, in combinatie met de Bloom App om de voortgang van de behandeling te monitoren.

Bloom dag en nacht lenzen
Menicon Bloom dag lenzen

BLOOM DAY LENZEN

Bloom Day is een zachte lens die je overdag draagt. De lenzen zorgen ervoor dat de groei van je ooglengte wordt afgeremd en je uiteindelijke minsterkte zal afnemen. Deze daglenzen vervang je dus elke dag voor een nieuw paar. Super hygiënisch zonder gedoe en je hebt zelfs geen lenzenvloeistof nodig!

BLOOM NIGHT LENZEN

Bloom Night lenzen draag je als je slaapt, hierdoor valt het licht overdag op een andere manier je oog binnen. Daardoor wordt de groei van je ooglengte afgeremd en zal uiteindelijk de minsterkte afnemen. Gedurende de dag hoef je dus geen lenzen of bril te dragen. Ideaal, voor tijdens het spelen en sporten!

Menicon Bloom nacht lenzen
Menicon Bloom app

BLOOM APP

Bij het behandelplan van kinderen met Myopie wordt in combinatie met de Bloom lenzen, de Bloom App ingezet om de voortgang van de behandeling te monitoren. De App wordt gekoppeld aan je emailadres en jouw behandelende optometrist, in dit geval ZienbyEva. Op vastgestelde momenten krijg je vragen over je zicht en het dragen van je lenzen, die je beantwoord, zodat ik de voortgang kan bijhouden en feedback kan geven.