Zien by Eva optometrie en contactlenzen ZienbyEva
MENU





ZienbyEva optometrie en contactlenzen

  CONTACT ZIEN BIJ EVA

Adres

(Bezoek op afspraak)
Kon. Wilhelminalaan 2
1191 BT Ouderkerk aan de Amstel

Whatsapp

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken? Stuur een bericht via het contactformulier of bel tijdens openingstijden. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn om op te nemen, stuur dan een WhatsApp.

Ik wil graag:

Veel gestelde vragen

Wat is een optometrist?

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte.

Wat is bijziendheid (myopie)?

Een oog dat gemiddeld langer is dan het inkomend licht. Dingen dichtbij kunnen, zonder een bril of contactlenzen, worden waargenomen en de verte niet. De bril of lenzen hebben een min sterkte.

Wat is verziendheid (hypermetropie)?

Een oog dat gemiddeld korter is dan het inkomend licht. Met meer inspanning/accommodatie kan een beeld op afstand gezien worden. Een bril of lenzen met een plus sterkte geeft scherper zicht en ontspanning.

Wat zijn contactlenzen?

Dit zijn plastic bedekkingen op het hoornvlies, waar het zicht zo goed mogelijk mee wordt gecorrigeerd.

Wat voor soorten contactlenzen zijn er?

Er zijn drie hoofdcategorie lenzen: zachte lenzen, harde zuurstof doorlatende lenzen en nachtlenzen. Binnen deze categorieën heb je weer verschillende type lenzen. Een voorbeeld daarvan zijn de speciale dag en nachtlenzen voor bijziende (Myopie) kinderen. Deze lenzen worden volgens protocol aangemeten.

Wat zijn nachtlenzen?

Harde lenzen waar je mee slaapt, ‘s ochtends uit doet en dan de hele dag scherp kan zien. Aangemeten in een zorgvuldig aanpastraject.

Wat zijn de voordelen van contactlenzen?

Een groot kijkgebied zonder aanpassing in beeldgrootte.

Kunnen contactlenzen naast een bril gedragen worden?

In overleg kijken we wat het beste bij jou past. Een bril naast de contactlenzen is altijd aan te raden voor als het nodig is!

Zijn er lenzen voor leesklachten?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden die er kunnen zijn als alternatief voor de leesbril. Ik kan je (helaas) niet de ogen teruggeven van toen je 35 jaar oud was.

Wat houdt het onderzoek van kinderen in?

Het eerste bezoek is heel uitgebreid, dit duurt ruim 1,5 uur. Er zit een pauze van 30 minuten in. Ook worden er druppels gebruikt waar je 24 uur, met name nabij, niet zo goed kan zien. Vermeld dit op school.

Wat is Myopiemanagement bij ZienbyEva?

Het zorgvuldig begeleiden van bijziende kinderen met tot doel om de groei van de ogen zoveel mogelijk af te remmen door middel van contactlenzen, leefstijl en combinatie met atropine via de oogarts.

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen lenzen?

Vanaf 8 jaar. Het is per kind verschillend. Na het eerste onderzoek wordt zorgvuldig gekeken wat voor jouw kind het beste past. Dat kan ook een bezoek zijn aan de oogarts voor atropinedruppels of speciale brillenglazen. Zo nodig krijg je een verwijzing.

Wat houdt de 20-20-2 regel in?

Deze regel is ontwikkeld door het Erasmus MC waar ze veel onderzoek doen naar bijziendheid bij kinderen. 20-20-2 staat voor 20 minuten dichtbij kijken (scherm/boek), gevolgd door een pauze van 20 seconden in de verte kijken en elke dag minstens 2 uur per dag naar buiten.

Wat zijn de kosten voor onderzoek en lenzen?

Dat is verschillend, afhankelijk van het type lenzen en of iemand al lenzen heeft gedragen. Kijk bij de tarieven op deze website voor (indicatie) kosten.

Onderzoek kan duurder zijn dan in een optiekzaak, hoe zit dat?

Bij ZienbyEva is naast de apparatuur, de kwaliteit geregistreerde optometrist, de persoonlijk aandacht en tijd en ontzorging een belangrijk goed.

Worden onderzoek en contactlenzen bij ZienbyEva vergoed door zorgverzekeraar?

De aanmeting, controles, vloeistoffen voor contactlenzen vallen niet onder verzekerde zorg. Deze moet je zelf betalen. Soms kun je bij aanvullende verzekeringen wel een vergoeding krijgen. Dit is per verzekering verschillend. Kijk naar de voorwaarden van jouw verzekeringspolis.